Novi Sad je po kulturnoj raznolikosti među vodećim gradovima u Srbiji, sa bogatom istorijom i mnoštvom različitih nacionalnih manjina. Zbog svog položaja, oduvek je bio raskrsnica civilizacija i samim tim centar različitosti. Danas postoji više od 20 priznatih nacionalnih manjina koje žive u njemu. To je grad koji privlači ogroman broj mladih ljudi. Takođe, s obzirom na činjenicu da je Novi Sad Evropska prestonica kulture tokom 2022. godine, ove godine stavljen je još veći naglasak na različitim kulturama i njihovim međusobnim uticajima.

 

Da li si ti neko ko voli da se izražava na kreativan način? Da li si do sada imala/o priliku da svoju kreativnost podeliš sa drugima? ESN Novi Sad te poziva da dostaviš svoj rad u okviru kreativnog konkursa na temu Novi Sad na raskrnici kultura. Rad se dostavlja u vidu video materijala, fotografije ili teksta. Naše pitanje jeste šta je za tebe ovaj grad kada su u pitanju različita kulturna iskustva i međusobni uticaji.

 

Po završetku konkursa, Erazmus studentska mreža Novi Sad će predstaviti sve radove na interaktivnoj izložbi na kojoj će učesnici imati priliku da podele svoj rad i ideje sa publikom i gde će sudije, kao i publika izabrati pobednike. Sudije će biti mladi ljudi koji se bave filmom, produkcijom, fotografijom i književnošću.

 

Pravila učestvovanja možete pronaći ovde.