Skupština je počela uvodnim obraćanjem Predsedavajućeg tima kojeg su činili Ivana Banjac, Marija Kuzmanović i Filip Golubović. Nakon toga, usledile su tačke dnevnog reda koje su se odnosile na aktivnosti sekcija, kao i Nacionalnog odbora, u prethodnom periodu.

 

Učesnici skupštine mogli su da čuju više o prethodnim aktivnostima sekcija u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, kao i da razmene dobre prakse. Ispred beogradske sekcije obratila se Milica Đorđević koja je istakla činjenicu da u Beogradu trenutno boravi veliki broj stranih studenata koji su uzimali učešće u našim događajima, te da su zadovoljni odzivom i nadaju se da će u budućnosti on biti još veći. Kada je Novi Sad u pitanju, predsednica sekcije Ivana Banjac istakla je da je sekcija u prethodnom periodu održala veliki broj događaja humanitarnog karaktera. Dimitrije Prokopović iz niške sekcije je pružio pregled skorašnjih aktivnosti, sa posebnim akcentom na događaje održane u okviru Nedelje dobrodošlice za strane studente (Welcome Week). Ispred Nacionalnog odbora govorili su Oleg Slatina i Svetlana Videnov.

 

Među govornicima je bila i Nađa Jovičin, članica Predsedavajućeg tima EGM-a (Erasmus Generation Meeting), događaja koji se naredne godine održava u Portu u Portugalu i koji će okupiti studente iz cele Evrope. Ovom prilikom istakla je značaj ovog događaja za unapređenje položaja internacionalnih studenata širom Evrope i pozvala učesnike skupštine da uzmu učešće u događaju. 

 

Ova skupština je takođe imala i izborni karakter, a na njoj je za Menadžera za edukaciju izabrana Elena Tadić iz Novog Sada.