Interkulturalnost i kulturološka raznolikost su termini s kojima se sve češće susrećeno, a da li s sigurnošću možemo reći da znamo njihovo pravo značenje?

 

U cilju približavanja ovih termina široj publici Erazmus studentska mreža Beograd održala je prvi u nizu Erasmus+ Cafe. Ovo je jedinstveni događaj tokom kojeg su učesnici imali priliku da razgovaraju sa internacionalnim studentima koji deo studija provode na nekom od beogradskih univerziteta. Jedan od ciljeva ovog događaja je upoznavanje lokalne omladine s temama koje su važne za evropsko društvo. 

 

Pored toga, diskutovalo se i o tome šta nas to sve spaja, a u isto vreme nas čini različitima, kako promena mesta boravka i interkulturalno okruženje utiču na naše poglede na svet. Učesnici su pokušali doći do zajedničkih stavova o tome kako jedni druge bolje da upioznamo i razumemo. 

 

Ovaj događaj Erazmus studentska mreža Beograd sprovela je u okviru projekta #EUzaTEBE koji se realizuje uz podršku Delegacije EU u Srbiji, a u čijoj realizaciji učestvuju lokalne sekcije Erazmus studentske mreže Srbije u Novom Sadu, Beogradu i Nišu.