Od dvadesetog do dvadeset i četvrtog aprila, srpska trinaestočlana delegacija imala je priliku da učestvuje na #AGMgermany - četvorodnevnom događaju koji predstavlja najveću godišnju skupštinu Erazmus studentske mreže na kojoj je prisustvovalo oko 1000 studenata! Pored zvaničnog dela u kom su prezentovane novosti, budžet i planovi za narednih godinu dana i izglasan novi internacionalni odbor, u okviru događaja održani su i menifestacije poput Parade zastavama, Gala večere, Nemačke kulturne večeri kao i Sajam mobilnosti koji je bio otvoren za javnost i gde su zemlje imale priliku da predstave svoje univerzitete i promovišu svoju zemlju kao destinaciju za studiranje.

Manifestacija gde je srpska delegacija imala priliku posebno da se istakne bila je svakako Internacionalna večera (Eurodinner) gde su sve zemlje predstavljale najbolje što njihova zemlja može da ponudi. Srbija, poznata po gurmanskoj hrani i dobrom ukusu, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Eurodinner

Ove godine, naša delegacija je podržana od strane kompanije Zlatiborac - lidera u proizvodnji tradicionalnih suvomesnatih delikatesa u Srbiji. Učesnci događaja imali su imali priliku da isprobaju različite vrste salama, kobasica, kulena i pečenica.

Eurodinner

Među brojnim posetiocima srpskog štanda, najviše utisaka ostavljeno je na članove delegacije iz Austrije. Oduševljeni ukusima srpske hrane, a prvenstveno kulenom, članovi ESN Austrije su nas pohvalili rečima da Srbija ima dobru hranu kojom treba da se ponosimo.

Eurodinner

Pored austrijske delegacije, svoje oduševljenje srpskom hranom nisu mogle da sakriju ni predstavnice letonske delegacije, koje su uz osmeh klimale glavama i odobravale dobar ukus srpskih suvomesnatih proizvoda.

Eurodinner

Na samom kraju, čak ni članovi naše delegacije, pored toliko hrane iz različitih zemalja, nisu odoleli a da ne okuse Zlatiborac pečenicu.

Eurodinner

Naša delegacija se sa generalne godišnje skupštine vratila sa mnogo pozitivnih utisaka, novim saznanjima, novim prijateljstvima i sa novim veštinama koje će prenositi dalje, na članove Erazmus studentske mreže u Srbiji, koji nisu imali priliku da prisustvuju ovom skupu. Naredne godine, domaćin će biti ESN Španija, tako da ćemo sledećeg aprila uživati u čarima Kosta Brave.

Autor teksta:
Nemanja Marjanović