Ovogodišnju generalnu godišnju skupštinu Erazmus studentske mreže održanoj od 20. do 24. aprila u Berlinu obeležili su brojni događaji, među kojima i najiščekivaniji deo - odabir novog internacionalnog odbora koji će predsedavati mrežom tokom narednih godinu dana. Inače, internacionalni odbor se sastoji iz pet članova i to: predsednik, potpredsednik, menadžer za finansije i partnerstva, menadžer za komunikacije i IT menadžer. Ove godine, po jedan kandidat se prijavio za poziciju menadžera za komunikacije i za poziciju IT menadžera, dok je da preostale pozicije bilo prijavljeno po dva kandidata.

AGMwarsaw-selection-0348

Srbija je ove godine bila posebno ponosna jer je imala čak dva kandidata u trci za mesto u internacionalnom odboru: Bojanu Zimonjić iz lokalne sekcije ESN BelUPgrade za poziciju predsednice i Tijanu Stojanović iz lokalne sekcije ESN Novi Sad koja je kandidovala za mesto potpredsednice. Kandidati su predstavljali svoje kandidature, nakog čega bi usledila runda pitanja.

Tijana Stojanović predstavlja svoju kandidaturu

Poslednjeg dana skupštine, pristupilo se glasanju. Pravo glasa su imali predstavnici lokalnih sekcija koji čine Erazmus studentsku mrežu, kao i nacionalni predstavnici svih zemalja. Glasači su mogli da biraju između nekog od kandidata ili opcije "Niko od ponuđenih". Nakon glasanja, čeka se nekoliko trenutaka na obradu rezultata glasanja nakon čega se proglašavaju novi članovi internacionalnog odbora.

Glasanje za potpredsednika Erazmus studentske mreže

Novoizabrani internacionalni odbor za 2017/2018 godinu čine:

  • João Pinto iz Portugalije na poziciji predsednika,
  • Tijana Stojanović iz Srbije na poziciji potpredsednice,
  • Tim Bastiaens iz Belgije na poziciji menadžera za finansije i partnerstva,
  • Kacper Olczyk iz Poljske na poziciji menadžera za komunikacije,
  • Jeroen van Lent iz Švedske na poziciji IT menadžera.

Novoizabrani internacionalni odbor

Počastvovani smo da treću godinu zaredom imamo našeg člana u internacionalnom odboru Erazmus studentske mreže. Podsećamo da je, pre Tijane, Jovana Stanković bila član internacionalnog odbora na poziciji menadžera za finansije i partnerstva i to dve godine zaredom.

Tijani, čestitamo na velikom uspehu i verujemo da će sjajno obavljati svoju funkciju, kao i da će dostojno predstavljati Srbiju tokom svog jednogodišnjeg mandata u Briselu!

Autor teksta:
Nemanja Marjanović