Da su druženje i dobra zabava neodvojiv deo duha Erazmus studentske mreže dokazali su ovog vikenda članovi nacionalnog i lokalnih odbora ESN Srbije. Dvadeset troje njenih volontera iz Novog Sada (ESN Novi Sad), Beograda (ESN BelUPgrade) i Niša (ESN Niš) učestvovali su u prvom team building-u ove organizacije, održanom 2. i 3. decembra na salašu u mestu Čerević, u blizini Novog Sada.


Foto: Anita Marjanović

Događaj je bio namenjen prvenstveno osobama na pozicijama u nacionalnom i lokalnim odborima radi međusobnog upoznavanja i buduće bolje saradnje. Međutim, kako zbog ličnih obaveza nisu svi bili u prilici da se odazovu, poziv je otvoren i za druge aktivne članove. No, budući da je krilatica celog skupa bila „Bez priče o ESN-u!“, na koncu nije bilo ni bitno ko koju funkciju obavlja. Bili su važni dobro raspoloženje i dobra drugarska atmosfera.


Foto: Anita Marjanović

Tako je i bilo! Ušuškani u udobnost drvene kućice na salašu, ispunjene mirisom domaće kuhinje, dok se dvorište prekrivalo pahuljama prvog snega, učesnici su se zbližavali kroz razne igre, čiji je cilj bio da se oni predstave i upoznaju bolje van konteksta ESN-a.


Foto: Anita Marjanović

Druženje preko dana uveče je preraslo u i više nego veselu žurku, koja se, uz dobru muziku i po koju čašu domaćeg vina, nastavila do duboko u noć.
Nedelja je bila dan za sumiranje utisaka, uživanje u zimskoj čaroliji i – grudvanje! Članovi su takođe iskoristili ovu priliku da se fotografišu za kampanje „I stand up for...“, u okviru akcije „SocialInclusion Days“, i „I volunteer because...“, kojom je obeležen 5. decembar, Svetski dan volontera.


Foto: Anita Marjanović

ESN Srbija bi ovom prilikom želela da se zahvali Maksimu Karanoviću, Nađi Jovičin i Nikolini Đurić iz ESN Novi Sad, kao i Anđeli Russo iz nacionalnog odbora ESN Srbije, na organizovanju ovako uspešnog i zabavnog događaja, kao i Eko-etno klubu iz Čerevića što je besprekorno ugostio naše članove.


Jasan i jednoglasan zaključak svih koji su se družili prošlog vikenda jeste – ovako nešto treba ponoviti što pre!

Autor teksta:
Jovana Radojević