Annual General Meeting, ili kratko AGM, je Generalna skupština Erazmus studentske mreže koja se okuplja jednom godišnje u cilju donošenja odluka bitnih za dalji razvoj najveće evropske studentske organizacije.

Svake godine ovaj događaj okupi ljude iz cele Evrope u jednom od njenih gradova, a ove godine su tu čast imali ESN Španija i grad Platja D’Aro.

 

Sve je počelo u četvrtak sa tradicionalnom Paradom zastava (Flag parade), tokom koje su naši članovi, zajedno sa skoro 1000 drugih članova Erazmus studentske mreže, prošetali ulicama grada umotani u zastave i boje Srbije, šireći tako jednu od glavnih vrednosti ESN-a a to je jedinstvo u različitosti.

 

Izvor: Privatna arhiva

 

Naredni dani su bili ispunjeni plenarijima i diskusijama, posebno o novom dizajnu logotipa, kao i predstavljanjem kandidatura novog Internacionalnog odbora, među kojima je bila i naša Tijana Stojanović, alumnistkinja ESN Novi Sad, koja se po drugu godinu za redom kandidovala za potpredsednicu ESN International.

Između ostalog, predstavili su se i ESN partneri, poput Ryanair-a, Dr. Walter, Hostelling International, te Uniplaces.

Večernji program tih dana nije mogao proći bez tradicionalne Internacionalne večere, gde su se mogli probati hrana i piće iz 40 evropskih zemalja, kao i Španske večeri, gde su volonteri ESN-a uživali uz flamenko i gomilu paelje.

 

Iako nijedan od tih dana nije bio lagan, najuzbudljivije je ostalo za kraj, tako da je nedelja prošla u glasanju, što za amandmane i predloge o restrukturi organizacije, tako i za novi Odbor, gde je naša Tijana ponovo izabrana!

 

Izvor: ESN Srbija

 

 

Gala veče tog dana bila je prilika da svi zasijaju, jer su dodeljivane tradicionalne STARawards, nagrade koje ESN International dodeljuje najboljim državama i lokalnim ograncima u 21 kategoriji, gde su volonteri ESN Srbije odneli dva treća mesta!

 

ESN BelUPgrade je nagrađen trećim mestom u kategoriji inclusionSTAR, za njihov ciklus Removing The Blindfold radionica, koji se održao kroz dva vikenda u septembru prošle godine, gde su se svi učesnici upoznavali sa osnovima znakovnog jezika i Brajevog pisma.

 

ESN Niš je po ko zna koji put dokazao da su sportovi njihov fah, te je ovogodišnji domaćin Međunarodnih Erazmus igara osvojio treće mesto u kategoriji sportSTAR za njihov Univerzitetski Humanitarni Turnir u Basketu 3x3 koji je organizovan u cilju prikupljanja novca za pomoć doc. Nenadu Ristiću sa GAF-a koji boluje od teške maligne bolesti.

 

 

Izvor: Privatna arhiva

 

Tijanina pobeda, kojom ESN Srbija sad već četvrtu godinu za redom ima predstavnika u Internacionalnom odboru Erazmus studentske mreže, kao i dve osvojene nagrade naših volontera, pokazuju da to što nismo velika ESN zemlja kao Poljska ili Italija, ne znači da nismo kvalitetni. Iz godine u godinu napredujem i rastemo, radimo i jačamo. Zato sa uzbuđenjem čekamo da vidimo šta će nam naredna godina doneti i sa koliko novih pobeda i uspeha iza sebe ćemo otići na sledeći AGM.

 

 

Izvor: ESN International