ESN Srbija je, 10. i 11. juna, po prvi put od svog osnivanja organizovala zasedanje lokalnih odbora. Umesto dosadašnjeg organizovanja nacionalne platforme, koja bi se inače održala u ovo vreme i okupila članove svih lokalnih ogranaka, ovog puta smo se odlučili za svedeniju varijantu. Zasedanju su prisustvovali članovi lokalnih odbora sva tri lokalna ogranka, kao i članovi nacionalnog odbora. Organizaciju događaja je ovog puta preuzeo ogranak iz Beograda - ESN BelUPgrade i ugostio nacionalni odbor i lokalne odbore iz drugih gradova.

Prvi dan zasedanja je u potpunosti održan u zgradi Beograđanke. Tom prilikom imali smo priliku da čujemo novosti i dešavanja kako od nacionalnih, tako i od lokalnih predstavnika. Nakon toga, učesnici su imali priliku da prodiskutuju o tekućim izazovima, problemima, kao i prilikama za napredak.
 
Tim bilding
 
Drugi dan zasedanja otpočeo je tim bildingom u parku Manjež. Trening je osmišljen i koordinisan od stane potpredsednice ESN Srbije - Milice Andrić. Tom prilikom su članovi imali priliku da bolje upoznaju jedni druge, kao i da se osvrnu na svoju dosadašnju "ESN karijeru". Nakon tim bildinga, odmorni i divno raspoloženi učesnici su pristupili grupnom fotografisanju. Posebna zanimljivost je to da je nacionalni odbor ESN Srbije po prvi put dobio priliku da napravi grupnu fotografiju, uz prisustvo svih članova. Pored toga, nacionalni odbor je odabrao i novog nacionalnog web mastera - Mariju Kovačević iz Novog Sada. Mi joj ovom prilikom čestitamo i želimo mnogo sreće u daljem radu!
 
Nacionalni odbor ESN Srbije
 
Nakon produktivno iskorišćenog vremena u prirodnom okruženju, učesnici su se ponovo okupili u prostorijama Beograđanke i nastavili diskusije na različite teme koje se tiču budućnosti naše mreže. Sam kraj okupljanja, obeležilo je neformalno druženje u popularnog kafiću Vesele domaćice gde su učesnici imali priliku da se opuste i dodatno upoznaju međusobno.

 

Autor teksta:
Nemanja Marjanović